top of page

Creëer je droomleven als creatieve ondernemer met een vision board

Als creatieve ondernemer wil je jouw passie omzetten in een bloeiend bedrijf en je droomleven leiden. Het stellen van doelen is essentieel om dit te bereiken, maar het kan moeilijk zijn om ze te visualiseren en te geloven dat je ze kunt bereiken. Een vision board kan je hierbij helpen. In deze blog leer je hoe je een vision board maakt en hoe dit kan bijdragen aan het bereiken van je doelen.





Het creëren van een vision board


Een vision board is een visualisatie-instrument dat je helpt om je doelen, dromen en verlangens te visualiseren. Het is een collage van afbeeldingen, teksten en affirmaties die je motiveren om te bereiken wat je wilt. Het maken van een vision board is eenvoudig:

  1. Verzamel afbeeldingen en teksten die passen bij jouw dromen en doelen. Je kunt tijdschriften, foto's of afbeeldingen op internet gebruiken. Of als je een creatieve scrapper bent mag je los met al wat je kunt vinden en past bij jouw doelen.

  2. Knip of print de afbeeldingen en teksten uit en plak ze op een bord of vel papier.

  3. Voeg affirmaties toe die je helpen te geloven dat je je doelen kunt bereiken. Bijvoorbeeld: "Ik ben een succesvolle creatieve ondernemer en mijn bedrijf groeit elke dag."

  4. Plaats je vision board op een plek waar je het dagelijks kunt zien, zoals je bureau of slaapkamer. Neem elke dag even de tijd om naar je vision board te kijken en je te concentreren op je doelen.

Affirmaties en creativiteit


Affirmaties zijn krachtige positieve uitspraken die je helpen om negatieve gedachten te overwinnen en je te concentreren op wat je wilt bereiken. Als creatieve ondernemer kan het moeilijk zijn om jezelf te motiveren en te geloven dat je succesvol kunt zijn. Door dagelijks affirmaties te herhalen, train je je hersenen om positief te denken en te geloven in jezelf en je doelen.

Een paar voorbeelden van affirmaties die je kunt gebruiken voor je vision board:

  • Ik ben creatief en ik heb veel waardevolle ideeën.

  • Ik ben een succesvolle creatieve ondernemer.

  • Ik geloof in mezelf en mijn vermogen om mijn dromen te verwezenlijken.